Skip to content
Toivo Golf

Golf Pro

Tommi Tuhkanen

Tommi Tuhkanen

Polkuni golfopettajaksi on hieman erilainen. Loppukesästä 2016 lähdin varovasti tutustumaan lajiin ja ajattelin, että golfilla olisi paikka elämässäni satunnaisena aurinkoisen päivän ajanvietteenä.

Eräänä kauniina kesäiltana olin ensimmäistä kertaa ykköstiillä golfkurssin juuri suorittaneena. Täynnä intoa löin unohtumattoman ensimmäisen draivini suoraan naapuriväylälle kuusirykelmät ja vesiesteet väistäen. Siitä päivästä lähtien golf vei minut mennessään ja kesällä 2020 löysin itseni opettamasta uusia golfareita Jyväs-Golfin green card -kursseilla. Tiesin heti, että tämä on minun juttuni.

Kesällä 2022 aloitin PGA Pro -tasoon tähtäävän golfopettajan koulutusputken, jonka ensimmäinen etappi, Suomen Golfliiton ja PGA:n järjestämän golfopettajakoulutus, on käynnissä ja arvioitu valmistuminen on kesällä 2024. Tämän jälkeen tavoitteenani on suorittaa Golfvalmentajan ammattitutkinto, joka on suomalaisen golfvalmentajakoulutuksen ylin taso.

Opettaminen

Koska olen opetellut golfin aikuisiällä, koen, että samaistun varsinkin harrastajapelaajan solmukohtiin golfpelin kanssa. Tunnistan oikeat asiat, jotka vievät oppilaan peliä eteenpäin ja osaan kertoa niistä helposti ymmärrettävällä tavalla.

Kun pidän vapaapäivän opettamisesta, olen todennäköisesti itse harrastamassa golfia. Uskon vahvasti, että yksi isoja vahvuuksiani golfopettajana on kiinnostukseni omaan peliini. Haluni kehittyä ja nauttia golfista pitää ajatukset tuoreina ja mielen virkeänä myös opetustilanteissa.

Koulutus

Golfopettajakoulutus, Suomen Golfliitto ja Suomen PGA. Arvioitu valmistuminen loppukesällä 2024

Yrittäjän ammattitutkinto, Taitotalo 2023

Golfohjaajan peruskurssi, Suomen Golfliitto 2019

Kauppatieteiden kandidaatti (KTK), Jyväskylän yliopisto 2017

Ota yhteyttä

tommi.tuhkanen@toivogolf.fi
050 492 0919

”Harjoitteet vastasivat erinomaisesti tavoitetta ja henkilökohtainen opastus myös.”